DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtáraim! Én is az MSZP padsoraiból felszólaló Koltai képviselő úrnak arra a jelzőjére kívánok reagálni, hogy ő egyenesen félrevezetőnek minősítette az ellenzéki padsorokból elhangzó szociális jelzőnek az alkotmány kezdeti szakaszába történő beiktatására vonatkozó törekvését minősíteni, holott hadd utaljak arra, hogy a jelenlegi alkotmány 70/A §-ától kezdve a 70/E §-áig bezárólag szinte naponta történik utalás az alkotmánynak a meghatározott részére, mert az alapvető emberi jogokat fogalmaz meg. Ezért tehát mi úgy gondoljuk, hogy az nem félrevezető, hogyha az alkotmányba bekerül egy ilyen jelentős kitétel, hanem az egy alkotmányos jog, amelyre az Alkotmánybíróságnak éppúgy alapítania kell a működését, mint ahogyan az egyéb társadalmi szervezeteknek is figyelembe kell venniük a szóban forgó alkotmányos előírást, és a kormányzati tevékenység sem kerülhet szembe az alapvető emberi jogokat megfogalmazó alkotmányos előírásokkal.
Ezért kívánja a Független Kisgazdapárt ennek a jelzőnek a Magyar Köztársaság meghatározásánál való megfogalmazását illetően támogatni, nem pedig valamiféle félrevezető szándékkal, ahogy azt Koltai képviselőtársunk feltételezte. Köszönöm a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť