DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Elnök úr! Tisztelt Ház! Ha hosszúra nyúlik is a vita, s valószínűleg mindenki meglepődik, hogy mikor fogunk a végére érni, mégis jelentősnek tartom azt, hogy mindenki érzi, egy kardinális pontnál vagyunk. Haladó szelleműek vagyunk-e, vagy pedig nem. Jobb- vagy baloldali, nálam nem sokat számít, nálam az a fontos, valaki korszerűen és haladóan gondolkozik-e.
Ennek a szociális szónak az alkotmányunkban benne kell lennie, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok vagy az európai alkotmányok mit mondanak, mert mi egy alkotmányt készítünk a magyar népnek. Éreznie kell, hogy ez az alkotmány az övé, éreznie kell, hogy az alkotmány érte van, s az alapvető jogok, szociális jogok az állam szociális természetéből következnek. Tehát én arra kérném mind a Fideszt, mind a Szabad Demokraták Szövetségét - mert még nagyobb vita lesz a szociális jogoknál -, változtassák meg álláspontjukat, mert lényegében mindent, amit hallottunk, az egy érdemi magyarázat arra, hogy idegenkednek ettől a fogalomtól és idegenkednek ennek a gyakorlatától. Legyen benne, és úgy érzem, hogy ezzel egy nagy lépést tennénk, amennyiben a végére tudunk érni az alkotmány koncepciójának a megfogalmazásában. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť