HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Csak emlékeztetni szeretnék arra, hogy az alkotmányt természetesen nem az alkotmány-előkészítő bizottság és nem is az Országgyűlés fogja végezni, megalkotni, hanem reményeim szerint népszavazáson a magyar választópolgárok többsége. Ez természetesen elhangzott, mondja Bauer Tamás, gondolom ettől függetlenül érdemes emlékeztetni, mert ebből az következik számomra, hogy azok a politikai pártok, amelyek az alkotmány-előkészítés munkájában részt vesznek és úgy érzik, a társadalom igen széles rétegeivel, társadalmi szervezetekkel való találkozásokból általában, az egész társadalom hangulatából úgy érzik, hogy a magyar társadalom nagy többsége kívánatosnak tartja a szociális jogállamiság rögzítését az alkotmányban, akkor énszerintem ez egy olyan kívánalom, melyet már csak azért is figyelembe kell vennünk, mert azt szeretnénk, hogy az alkotmányhoz kiírandó népszavazáson a társadalom többsége érdekeltnek érezze magát, hogy részt vegyen, és igennel szavazzon erre az alkotmánykoncepcióra. Kevés tragikusabb fiaskót tudnék elképzelni, nemcsak a kormánypártoknak, hanem általában a magyar demokrácia számára, mintha ne adj' isten, nem fogadnák el az alkotmány tervezetét a népszavazáson azért, mert állampolgárok jelentős része, többsége úgy érezné, hogy ez az alkotmány semmi többet, semmi újat nem ad számukra.
(11.00)
Hiszen nyilvánvalóan azt szeretnénk, hogyha nyilván a mindennapokban ma még talán nem is tudjuk ezt megtenni, hogy egy demokratikus és szociális jövőkép, igenis egy jóléti társadalom jövőképe rajzolódjék ki az állampolgárok számára, és gondolom, ez lenne az a motiváció, amiért elfogadnák ezt az alkotmányt, és fontosnak tartanák, hogy elmenjenek az alkotmányról kiírandó népszavazásra. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť