BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Én nagyon jól megértem Dobos Krisztina észrevételeit, hiszen nekünk magunknak is, számunkra is érzékelhető az, hogy országgyűlési képviselőkkel politikai vitaműsorok a rádióban általában későn vannak. Ugyanakkor szólalnak meg a kormánypárti képviselők ilyen műsorokban, amikor az ellenzéki képviselők, hiszen a magyar közszolgálati médiában kínosan ügyelnek arra, hogy egy kormánypárti-egy ellenzéki üljön egymással szemben, kivéve akkor, amikor köztünk vita van valamilyen kérdésben, csak akkor monopolizáljuk a különböző adásokat.
De az alapkérdés az, hogy nekünk, országgyűlési képviselőknek helyesebb nem beleszólni abba, hogy a közszolgálati rádió és televízió mit csinál. Mi, szabad-demokraták szigorúan tartjuk ahhoz magunkat, hogy adottságnak tekintjük azt, hogy azok, akik szerkesztik a rádió, tv műsorait, legyen akár Csúcs László a rádió vezetője, akár Szirányi János, akár más, mi ezt nem szoktuk kritizálni. Nekünk egyetlenegy befolyásunk van arra, hogy a televízió nézője és a rádió hallgatója milyen napszakban hallgatja az ellenzéki és kormánypárti képviselőket, az, hogy mit hall az egyenes adásokban.
Eddig valóban az volt az elmúlt hetekben is a probléma, hogy az érdemi viták - a közoktatásról, az egészségügyről - késő estére szorultak, mint ezen a héten is, mert a hétfői, keddi legnézettebb időszakokat a mostanihoz hasonló, nem túl tartalmas viták vették el. Mi azt szeretnénk, hogy már kedden reggel is, meg hétfőn, nem a tévéadás után is már érdemi törvényalkotásról folyjék a vita.
Szeptembertől, a Házszabály tegnap elfogadott módosítása nyomán erre lehetőség lesz. Már kedden reggel kilenctől a jövőben érdemi törvényalkotási kérdésekben hallhatja a rádióhallgató és a tévénéző, láthatja a tévénéző mind az ellenzéki álláspontokat, mind a kormánypárti álláspontokat. Örülünk ennek.
Köszönöm szépen.(Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť