DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Én másképp értettem azt, amit Torgyán képviselő úr mondott: a Szocialista Pártnak az előző ciklusban volt más az álláspontja. Ez egyébként rendkívül gyakori, többször lehet idézni, hogy az előző ciklusban különböző kérdésekben egészen más volt az álláspontja. Ez az egyik.
A másik az, hogy a napirend előtti hozzászólásokban valóban előfordul olyan, hogy nem olyan fontos téma kerül napirendre. De ugyanakkor az ellenzéknek a kormány munkájáról és a napirenden lévő munkájáról is ki kell tudnia fejteni a véleményét. Tipikus esete ennek, amikor elkezdték a kormánypárt képviselői a tiltakozást a napirend előtti hozzászólás ellen, akkor éppen a statisztikai adatokban megjelenő demográfiai helyzetről szándékoztunk beszélni, és erről az volt az érvelés, hogy ez igaz, hogy országos jelentőségű, de nem halaszthatatlan, és nem rendkívüli. Magyarul ez azt jelenti, Magyarország demográfiai helyzetéről, a kormány családokat érintő intézkedéseiről Magyarországon a parlamentben nem lehet beszélni, mert sosem lehet azt mondani, hogy halaszthatatlan és soha nem lehet azt mondani, hogy rendkívüli, mert állandóan napirenden lévő kérdés. Pedig ez minden egyes állampolgárt és az ország jövőjét közvetlenül érinti. Ez az egyik.
A másik az, képviselőtársaim, önök arra hivatkoznak, hogy a napirend előtti hozzászólások hogy alakulnak, és nem veszik észre, hogy az ellenzék négy hete belemegy abba, hogy ne legyen ebédszünet és ne legyen az ebédszünetben sajtótájékoztató. Jelzem, ez volt az utolsó a tegnapi nap, mostantól kezdve egyetlen nap sem megy bele az ellenzék, hogy a közvetlenül élő adásba menő sajtótájékoztató déli lehetőségét elvegyék tőle. Ez is egy kompromisszum volt, csak az ilyeneket soha nem veszik észre. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť