DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintettel arra, hogy itt a hozzászólásokban tisztelt képviselőtársainknak nem volt igazán szerencséjük a tények és az igazság egybeesésével, néhány dologra engedjék meg, hogy felhívjam a figyelmüket.
Egy: tisztelt képviselő asszony is utalt arra, egy hat hónapos folyamatról volt szó. A miniszter úr kiírta a művelődési tárca vezetőjével - lévén közösen gyakorolják ezt a jogot - a pályázatot, amit egy független bizottság, és hangsúlyozom: független bizottság bírált el, és a tizenhárom jelöltből ez a bizottság nem talált egyetlen alkalmas jelöltet. Tehát a szakma nem tudott kiállítani egy olyan jelöltet, aki elfogadható lett volna.
(8.30)
A következő dolog, amire szeretném felhívni a figyelmet, hogy az, ami eddig lehetséges, hogy elég volt egy miniszteri poszt betöltéséhez, ma már nem biztos, hogy elég egy ilyen hivatalvezetői poszt betöltéséhez. (Derültség a kormányzó pártok soraiban.) Szeretném hozzátenni azt is - és elnézését kérem a tisztelt képviselőtársaimnak, hogy még arra felhívom a figyelmet -, az eddigi eredmények, amelyek az elmúlt hat évet jellemezték a műemlékvédelmi felügyelőség munkájában, azok pontosan azt eredményezik, hogy szükséges egy újfajta szemlélet. Erre a tisztelt képviselőtársaink is felhívták - és külön az ellenzéki képviselőtársaim - a figyelmünket, akkor, amikor jó néhány esetben konkrét kérdésekben interpelláltak, amit a hivatal képtelen volt megoldani.
Kérem, ne legyenek előítéletesek ebben a dologban. Semmiféle káderpolitika és maximálisan a demokrácia és a demokratikus játékszabályok betartása vezérelt bennünket, amikor egy hat hónapos folyamat végén a további erózió és a további erodálódás elkerülése érdekében tettük meg ezt a lépést. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť