DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Az, ami az Országos Műemlékvédelmi Hivatal pályázatával, majd az ezt követő kinevezéssel történt, az, úgy gondolom, mindennél ékesebben bizonyítja, hogy hol tart Magyarország jelenleg a demokrácia szűkítésében - mert mondjuk ki nyíltan, erről van itt szó. Hiszen akkor, amikor a műemlékvédelemben óriási múlttal rendelkező pályázókat úgy lehet elutasítani, hogy azt a miniszter eredménytelen pályázatnak minősíti, és egy olyan személyt nevez ki a Műemlékvédelmi Hivatal élére, akinek annyi köze van mindösszesen a műemlékvédelemhez, hogy látott már műemléket. Én úgy gondolom, hogy ez önmagáért beszélő tény.
De mondjuk ki itt nyíltan, itt arról van szó, hogy nem véletlen, hogy az MSZP oldaláról az összeférhetetlenségi törvényt nem engedik évek óta meghozni. Az MSZP képviselőcsoportjának döntő része valamilyen módon érintett a kliensrendszer kialakításában. Álláshalmozásról van szó. Olyan érdekeltségekről van szó, amelyek a képviselői munkát nagy arányban befolyásolják, és ha ebből a szempontból nézzük meg a műemlékvédelmi felügyelőség ügyében hozott döntést, akkor meg fogjuk érteni, hogy például a jelenlegi környezetvédelmi miniszter miért minősítette alkalmatlannak a korábbi környezetvédelmi miniszter jelentkezését erre a pályázatra. Egyértelmű, hogy azért, mert nem ahhoz a csoporthoz tartozik, amelyik most az összeférhetetlenség félresöprésével a demokráciát a sárba tiporja.
Sajnos ennek súlyos bizonyítéka mindaz, ami történt a Műemlékvédelmi Hivatal élére történt szocialista képviselő kinevezése kapcsán.
Köszönöm a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť