NIKOLITS ISTVÁN

Full text search

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN, tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nem először szólok, és újra szólnom kell a titkosításról az ön felvetése és különösen annak a képnek kapcsán, amibe ön ezt a titkosítási folyamatot elhelyezte.
Önnek is ismernie kell, hiszen képviselő, és végigülte ebben a ciklusban már a titoktörvény kialakítását és megszavazását. Tudnia kell, hogy a 80 év egy keret, ami 3 éves ciklusokra tagozódik, háromévenként tehát elő kell venni minden titokgazdának ezeket az ügyeket, minősíteni, és amennyiben a titkosítás feltételei nem állnak fönn, úgy ezeket az ügyeket fel kell oldani, különben törvénysértést követ el.
Titkosított hatalomról beszél, ennek következtében arról is szólnom kell a Ház előtt, hogy működnek azok a garanciák, amelyek a titkosítókat is ellenőrzik. Így működik a nemzetbiztonsági bizottság, működnek a parlamenti biztosok, ombudsmanok, akik korlátozás nélkül ezekbe az ügyekbe beletekinthetnek, és végső soron működik a bíróság, ahol ezeket a döntéseket meg lehet támadni.
(15.20)
Úgyhogy megítélésem szerint, képviselő úr, roppant káros az, hogy összekapcsol olyan fogalmakat egy törvényben rögzített eljárással, amely fogalmakat minden jóérzésű ember elítél ebben az országban, úgy a kormánypárti frakciók is, mint ahogy önök, tisztelt ellenzék.
Nagyon szerencsétlennek tartom és új törvények működése esetében egyenesen vétkesnek a közvélemény ilyetén való tájékoztatását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť