TARDOS MÁRTON

Full text search

TARDOS MÁRTON
TARDOS MÁRTON (SZDSZ): A Szabad Demokraták Szövetsége egységesen igennel szavazott a Nemzeti Bank-törvényre. Nagyon lényeges lépésnek tekintjük azt, hogy a 90-es évek elején elfogadtuk azt a fő gazdaságpolitikai gondolatot, hogy a fiskális politikát és a monetáris politikát a pénzügyi politikának ezt a két legfontosabb ágát egymástól intézményesen el kell választani. Ez a törvénymódosítás, amelyet most a Ház megszavazott, ennek a politikának a konzekvens végrehajtását jelenti. Ez nemcsak európai komformitás szempontjából, hanem a belpolitika sikeres, a gazdaságpolitika sikeressége szempontjából lényeges lépés.
Teljesen egyetértünk azzal, hogy a Nemzeti Bank parlamenti ellenőrzése egy nagyon lényeges kérdés, és ehhez a Nemzeti Bank státusa, sajátos részvénytársasági formája, a felügyelő bizottságnak a parlamenti pártok által való kinevezése jelent biztosítékot. Nyugodt lelkiismerettel állítom, hogy a magyar állami, gazdasági életben ez a törvény egy nagyfokú előrelépést jelent a magyar gazdaságnak, a magyar pénzügypolitikának a sikere felé jelent egy jelentős lépést, és ezért örömmel nyugtázom, hogy a parlament megszavazta a törvénymódosítást. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť