DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Sok szó esett már itt a Házban a három megyére kiterjedő kormánydöntésről, amely arról szólt, hogy lakosságarányosan fogják átadni a részvényeket az önkormányzatoknak. Sok szó esett már arról is, hogy ez megfelel annak a törvénynek, amit a parlament fogadott el. Ugyanakkor arról is szó esett, hogy ez mérhetetlenül igazságtalan, hiszen jogtalan anyagi előnyökhöz jutnak a nagytelepülések az ilyen döntés következtében, és jogtalanul hátrányba kerülnek azok a települések, ahol sokat fordítottak a beruházásra, lényegesen többet, mint amennyit visszakapnak lakosságarányosan. Az volt a kérdés, hogy létezhet-e igazságos és törvényes megoldás ebben a kérdésben.
Én azután érdeklődnék – mert erre még nem kaptunk választ –, hogy ebben a törvényben, államtitkár úr, nem szerepel olyan kitétel, hogy az önkormányzatoknak megyénként vagy régiónként kell többségükben nyilatkozni. Ez a törvény arról szól, hogy az érintett önkormányzatoknak nyilatkozniuk kell, és ha az egész országra értelmezzük a törvényt, akkor azt mondhatjuk, hogy kellő határidőre az érintett önkormányzatok több mint fele nyilatkozott arról, hogy beruházásarányosan kéri az összeget.
Kérdezem államtitkár urat: vajon miért nem volt értelmezhető a törvény, így erre a három megyére is? Hol található meg a törvényben az a kitétel, miszerint megyénként vagy gázszolgáltatónként kellene vagy kellett volna nyilatkozni az önkormányzatok többségének? Várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť