DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Megköszönöm a képviselő úrnak, hogy hozzásegít ahhoz, hogy korrekt tájékoztatást adjunk a közvéleménynek is ez ügyben, ami már régóta fontos és a közvélemény és a közérdeklődés középpontjában is áll. Hozzátenném azt is, hogy mint tudjuk, jelenleg peres eljárás van folyamatban azzal az égetőművel kapcsolatban, ami Garé mellett létesült volna. Ennek a legközelebbi első fokú pere január 10-én lesz.
Azzal is egyetértek, hogy természetesen csak felcsernek tekinthető és nem orvosnak, aki diagnózis nélkül próbál meg terápiát felállítani. Én azt gondolom, hogy az első dolgunk az, hogy a megfelelő diagnózist szennyezéseloszlás tekintetében megtegyük, ezek a szennyezéselosztás-vizsgálatok ezekben a napokban folytak és folynak, és ezeknek az elemzései most folynak és valóban ezekben a napokban kerül közvélemény elé az, hogy mi a végeredménye. Ez alapján lehet a szennyezés mértékét és az eloszlását megmondani.
Következőkben, lévén csak két perc áll rendelkezésekre, mindazon kérdésekre válaszolni, amit a képviselő úr feltett, szeretném elmondani, hogy december 3-án az elsőfokú hatóság kötelezést adott ki a Budapesti Vegyiműveknek a szennyező anyagok levegőn keresztül történő kiterjedésének megakadályozására december 20-ai határidővel, és december 10-ei határidővel a talajon keresztül történő szennyező anyagterjedés megakadályozásának a terveit kell benyújtaniuk – és amit be is nyújtottak –, és március 31-éig kell ezt befejezni.
Természetesen humán-egészségügyi értékelés is folyik. Ez január 10-ére várható. Az Országos Közegészségügyi Intézet bevonásával, mérési eredmények alapján, a lakosság tájékoztatása és a szükséges intézkedések megtételére '97. január 15-én kerül sor. 1997. január 18-ára várható mindezen eredmények alapján a szennyezés kiterjedésének a meghatározása. (Az elnök pohara megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) Köszönöm elnök asszony, majd a következőkben befejezem.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť