ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Most tehát a jegyző úr által ismertetett javaslatokról határozunk. Kétharmados szavazásra kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem, hogy elfogadják-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 260 igen szavazattal, 16 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 5. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 7. §-ának kiegészítését javasolják, mely szerint a bíróság jogerős határozata mindenkire kötelező. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 215 nem szavazattal, 19 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 11. pontban Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 17. §-ának módosítását javasolják. Indítványuk szerint a Legfelsőbb Bíróság helyett a kúria, az egyes megyei, fővárosi bíróságok helyett pedig a törvényszék elnevezés legyen a normaszövegben. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 217 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 21. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 28. §-a (1) bekezdése kiegészítését javasolják. Indítványukban azt kezdeményezik, hogy a bírósági jogalkalmazás egységesítése jogértelmezés útján a Legfelsőbb Bíróság feladata legyen. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 225 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(21.40)
Az ajánlás 22. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 30. §-ának módosítását kezdeményezi. Az alaprendelkezés felsorolja a jogegységi eljárásra vonatkozó szabályokat. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 227 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 29. pontban Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 35. §-a (1) bekezdésének kiegészítését kezdeményezi. Ebben azt javasolják, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács a Legfelsőbb Bíróság felett is felügyeletet gyakoroljon. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 68 igen szavazattal, 227 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító javaslatot.
A 30. pontban Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 36. §-a (1) bekezdésének módosítását kezdeményezik, amely az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szervezetére vonatkozó rendelkezést tartalmaz. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 72 igen szavazattal, 227 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 32. pontban Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 36. §-a (2) bekezdésének módosításában azt javasolják, hogy az Igazságszolgáltatási Tanács tagja ne öt-, hanem legalább tízéves bírói gyakorlattal rendelkezzen. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 76 igen szavazattal, 218 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 39. pontban Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 41. §-a (2) bekezdése c) pontjának módosítását javasolják. Indítványukban tételesen felsorolják, hogy az Igazságszolgáltatási Tanács mely kollégiumi vezetőt nevezi ki, illetve menti fel. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 74 igen szavazattal, 223 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 41. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 42. §-a (1) bekezdése a) pontjának módosítását kezdeményezik. Indítványukban azt kezdeményezik, hogy az Igazságszolgáltatási Tanács a bírósági elnökök igazgatási tevékenységének felügyelete során ne rendelhesse el bizonyos ügyek soron kívüli intézését. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 224 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 48. pontjában Sepsey Tamás és Balsai István a törvényjavaslat 73. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolják. Indítványuk szerint a bírói testület többségi javaslata hiányában a kinevező nem fogadhat el pályázatot. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 221 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nincs, a zárószavazásra a jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť