DR. HACK PÉTER

Full text search

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy az érvényes szavazatot valóban nem szerencsés megismételni. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.) De úgy ítélem meg, hogy az elnök úr hibát követett el akkor, amikor nem közölte, hogy eltér az eredetileg kiküldött és elfogadott napirendtől.
(19.10)
Az SZDSZ-frakció abban a hiszemben szavazott, hogy egy másik törvényről szavazunk... (Felzúdulás az ellenzéki padsorokban. - Közbekiáltások: Ne vicceljünk! Hülyeség!), a forgatókönyv szerinti törvényről szavazunk, mert nem hallottuk azt, amit az elnök úr mondott. Nem volt hallható! (Zaj.) Lehet, hogy rossz a hangminőség, de nem volt hallható, hogy melyik törvényről szavazunk. Ezért mi a forgatókönyvet követtük. (Zaj.)
Ezt lehet, hogy nem kell megszavazni, de úgy gondolom, ha a név szerinti szavazás - ami szintén nem volt előre bejelentve - akadálya egy további szavazásnak, csak itt szóban jelentették be, a forgatókönyv, amit megkaptunk, nem tartalmazta a név szerinti szavazást... (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Bizony!); ha a név szerinti szavazás után erre tekintettel fel kell borítani a sorrendet, akkor az elemi korrektség azt kívánja meg, hogy ezt közöljék a Házzal, különösen olyan helyzetben, amikor a zaj miatt és a rossz hangtechnika miatt nem lehet hallani szóban az elnök ismertetését. (Zaj.) Lehet, hogy azok, akik most kiabálnak, de nem voltak benn, jól hallották, hogy miről kellett volna szavazni, de itt, a teremnek ezen a részén nem lehetett hallani. (Zaj.)
Rendkívüli sajnálatosnak tartanám, ha egy ilyen technikai hiba miatt a Ház megismételni lenne kénytelen egy olyan döntést, ami mögött valójában van többségi akarat. Annak egyébként nincs akadálya, ha mégis ragaszkodnának, hogy akár jövő héten újra szavazzon a Ház egy új előterjesztésről. De nagyon nagy baj lenne, ha valaki ilyen technikai hibából akarna magának politikai tőkét kovácsolni.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban. - Általános zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť