DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Technikai hibának nem lehet tekinteni azt, ha a kormánypárti képviselők egy része a folyosón tartózkodik. (Általános helyeslés az ellenzék padsoraiban. - Közbeszólások: Így van!) Amikor szavazás folyik, a képviselők vagy az ülésteremben vannak, és az elnök által szavazásra bocsátott kérdésről felelősségük teljes tudatában szavaznak, vagy a folyosón tartózkodnak, de utólag a szavazás eredményét erre hivatkozva nem lehet semmisnek tekinteni. (Folyamatos zaj.)
A Magyar Országgyűlés Házszabálya szerint az elnök megállapítja a szavazás eredményét. A megállapítás megtörtént. (Közbeszólások: Nem!) A szavazás érvényes volt. Akkor lehetne technikai hibára hivatkozni, ha az elnök rosszul olvasta volna föl, hogy miről történik a szavazás. Aki jelen volt a teremben - hangsúlyozom: jelen volt -, és figyelt, az hallotta, hogy a Magyar Távirati Iroda Részvénytársaság létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslat zárószavazása következik. Az elnök úr megkérdezte, hogy egyetértenek-e ezzel a képviselőtársak. Hogy a jelenlevők közül mindenki tisztában volt azzal, hogy mire szavaz, azt a szavazati arányok tanúsítják. (Dr. Hack Péter: Nem igaz!) Csak a kellő arányt nem érte el! (Zaj.) Ezen lehet változtatni, ha megszegik az alkotmányos jogállam követelményeit, és újra szavazunk ilyen kérdésekben. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: De állat vagy te! - Zaj.) Attól azonban talán a kormánypárti képviselők tartózkodhatnának, hogy az alkotmányt megsértsék.
Tudomásul kellene venni, tisztelt képviselőtársaim, hogy a folyosón való tartózkodás biztos célszerű, csak a szabályzásnál nem hasznos. Ezért ilyen ügyrendi javaslatot a jövőre nézve is el kellene kerülni, mert ez a Ház méltóságát, az Országgyűlés tekintélyét és a magyar alkotmányt sérti. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban, felzúdulás, moraj a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť