DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Full text search

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyűlés! E törvény benyújtása kapcsán elmondtuk már az ajánlás során, hogy itt egy nagyon fontos és megoldandó társadalmi kérdésről van szó, egyrészt a feketemunka visszaszorításáról, másrészt pedig a munkanélküliek sorsának valamiképpeni jogi rendezéséről is.
Teljes egészében egyetértek azzal, amit Filló Pál képviselőtársam mondott, ugyanakkor az ILO szervezete által vannak bizonyos normák, amelyeket be kell tartani, és ezeket a normákat nem lehet átlépni. Az a gondunk, hogy itt valamilyen módon valamilyen konstrukciót kellene találnunk, amely jogilag is elfogadható és jogilag is érvényesíthető, hogy különösen a mezőgazdaságban, de más területen is, ahol ezeknek az alkalmi munkáknak hosszabb és szélesebb a lehetősége, ott valamilyen módon olyan konstrukciót alkalmazzunk, amelyik jogszerű, amelyik szabályszerű, amelyik megfelel a törvényességnek, de nem lépi át a nemzetközileg is elfogadott igazságos és szociális jogi normákat.
Gondolom, hogy azok a módosító javaslatok, amelyeket benyújtottunk, s amelyeket a szociális bizottság csak csütörtökön fog tárgyalni - tehát a csütörtöki napon kerülnek mint módosító javaslatok megtárgyalásra -, valamit finomít ezen a kérdésen, tehát valamennyire előbbre jutunk, s gondolom, hogy ez megszavazhatóvá válik, amikor majd dönteni fogunk a módosító javaslatokról.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť