DR. KERTÉSZ ZOLTÁN

Full text search

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN
DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Többen felvetették itt már valóban, hogy eléri-e ez a törvény az igazi célját.
Úgy gondolom, hogy a munkavállalók szempontjából bizonyára teljes mértékben, hisz többen említették már, hogy milyen lehetőséget biztosít, hogy a jövedelempótló támogatásban részesülők is egészségügyi ellátást kaphatnak, munkanélküli-segélyre jogosultságot, nyugdíjjogosultságot szerezhetnek s a többi.
A másik kérdésre nekem is kétségeim vannak, amit szintén többen elmondtak, hogy valóban kitereli-e ez a feketegazdaságból a látható területre ezeket a kérdéseket. Ebben már sajnos, vannak kétségeim, és különösen a mezőgazdaság vonatkozásában, hisz több módosító javaslatom is - és sok másnak is a javaslata - arra irányult, hogy valamilyen speciális szabályozókat próbáljunk a mezőgazdaság területére alkalmazni, hisz többen elmondták azt is, valóban nagyon alacsony a mezőgazdaságban a jövedelmezőség.
Hogy a módosító javaslataimat bizonyítsam, a tb-szabályok és az adószabályok is éppen ebben az évben módosításra kerültek, pont e miatt a jövedelmezőség miatt, tehát ezért gondoltam én is erre, hogy valamilyen különbséget kellene, kellett volna tenni ezekben a kérdésekben - nem akarom ismételni az okokat. Annak viszont én is nagyon örülök, amit miniszter úr mondott, hogy bizonyos vonatkozásban a tárca 50 százalékát átvállalja ezeknek a terheknek.
Úgy gondolom, hogy a táblázatról még nincs szó, ugye, tisztelt elnök asszony, az már a későbbiekben lesz - a táblázatok. (Közbeszólás a bal oldalon: Egyelőre.) Már most is? Ezzel kapcsolatban is több módosító javaslatot adtunk be, nevezetesen háromféle területen. Szerettük volna, ha kisebb lett volna a közteherjegyek értéke, és nyilván akkor ehhez kapcsolódóan az ellátási alap is. Erre irányult az 57. módosító javaslatunk, valamint hogy kevesebb sáv legyen, ezáltal sokkal áttekinthetőbb lett volna ez a kérdés.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť