FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm szépen, kedves elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Én nagyon sajnálom, hogy egy ilyen törvény vitájában az előttem szóló képviselőtársaim egy része - gondolok itt Kávássy képviselő úrra, illetve a képviselő asszony hozzászólására - jó lenne, kedves képviselőtársaim, ha a tényeket azért figyelembe vennénk!
Miközben én nagyon örülök annak, hogy a Kisgazdapárt frakciója részéről nagyon sokszor elhangzik az: milyen fontos az, hogy a nyugdíjasok tisztességes nyugdíjat kapjanak és hogy a munkanélküliek tisztességesen el legyenek látva, akkor viszont úgy gondolom, ehhez az a része is hozzátartozik a dolognak, hogy a gazdákat ne arra bujtassuk vagy ne abba az irányba toljuk, hogy ne fizessenek semmiféle közterhet, merthogy ez milyen jó dolog a gazdák számára. Én elismerem, biztos, hogy a gazdának ez nagyon jó, de az én szívem elsősorban nem a gazdák miatt aggódik, hanem azon munkavállalók miatt, akik nem tudnak jogszerző időt szerezni. Itt a legsúlyosabb probléma talán a jövedelempótló támogatáson lévő munkanélküliek esete, akiknek tulajdonképpen 180 nap munkaidőt kell szerezniük ahhoz, hogy ne essenek ki a rendszerből, és legalább a minimális megélhetésük biztosítva legyen.
Én úgy gondolom, hogy ez a törvény és pontosan az, amit Kiss Péter miniszter úr itt bejelentett, zálogát adhatja annak, hogy nagyon sok jövedelempótló támogatáson lévő munkanélkülinek a jövőben módja lesz arra, hogy ezt a 180 nap szolgálati időt megszerezze, és így utána továbbra is járhasson neki a jövedelempótló támogatás. Úgy gondolom, hogy ezzel nagyon sok emberen tudunk segíteni, és jó lenne, ha képviselőtársaim a hozzászólásaikban figyelemmel kísérnék azt, hogy itt végső soron ezzel együtt már mindenképpen jelentős kedvezmények vannak, amelyek mindenképpen támogatandók.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť