FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Ígérem, hogy nem veszem igénybe a két percet. Kedves Képviselőtársaim! Én Gerócs képviselő úr hozzászólására szeretnék csak reagálni.
Egyrészt szeretném azt elmondani, hogy nagyon megvizsgáltuk a bizottsági vitában is azt, hogy lehetséges-e különbséget tenni mezőgazdasági, illetve nem mezőgazdasági jellegű alkalmi munka között. Itt szeretném a képviselő úr figyelmét felhívni arra, hogy bizony itt nagyon komoly problémák vannak. Végül is azért döntöttünk úgy, hogy nem tudjuk így megkülönböztetni, mert kérdezem a képviselő urat, hogy az az esztergályos, aki egy mezőgazdasági gépet javít alkalmi munkavállalóként, vajon mezőgazdasági alkalmi munkásnak számít-e vagy pedig csak az, aki, mondjuk, a gyümölcsszedésben vagy valamilyen kampánymunkában vesz részt. Egyébként sem lenne célszerű a végzett munka alapján különbségeket tenni.
Azzal én egyetértek, mindenképpen preferálnunk kell a mezőgazdaságban végzendő alkalmi munkát. Úgy gondolom, hogy az, amit miniszter úr elmondott, lehetőséget ad arra, hogy a legsúlyosabb helyzetben lévő vidéki munkavállalók most már tisztességes módon, alkalmi munkásként jogszerző időt is szerezve részt tudjanak venni a munkában.
Én nagyon bízom abban, hogy ez a törvénytervezet a második félévben kipróbálásra kerül, s nagyon valószínűek tartom, hogy ezt még pontosítanunk kell. Egyetértek a képviselő asszonnyal a tekintetben, hogy minden bizonnyal szükség lesz a korrekciókra, hiszen az élethez kell majd mindig igazítani ezt a törvényt. Én mindenesetre nagyon remélem, hogy be tudjuk vezetni, és azt is remélem, hogy nagyon sok munkavállalónak tudunk olyan lehetőséget biztosítani már ebben az évben is, hogy törvényes munkavállalóként jogszerző időhöz tudjon jutni, és nagyon bízom abban, hogy ezt a kompromisszumot, ami itt körvonalazódik, valamennyi parlamenti párt támogatni tudja majd a szavazáskor.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť