DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Full text search

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Két hónappal ezelőtt a Rolitron cég vezetője, Rózsahegyi László az over-ügyben sajtótájékoztatót tartott. Ezen kiosztotta azt a cégismertetőjét is, mely szerint az Országos Vér- és Vértranszfúziós Hálózat közhasznú társasággá alakul. A Népjóléti Minisztérium a Rolicare-t, vagyis Rózsahegyi cégét bízta meg ennek a feladatnak a végrehajtásával. Indok: az úgynevezett HM-es koncepció sikeres volt. Talán némileg ellentmond ennek az a tény, hogy az általuk üzemeltetett Vas Megyei Kht. felszámolásra került, az általuk működtetett Spiro-PharmaLine gyógyszerészeti cég, amely a HM-es kórházakat szolgálta volna ki, több száz millióval csődbe ment, és akkor az over-ügyről még nem is beszéltem.
Azt tudjuk, hogy a Rolicare-tól a Népjóléti Minisztériumban 1994 szeptemberében tárgyaltak Lépes doktorral, aki rövidesen a tárca egyik vezetője lett. Arról is tudunk, hogy Illés Béla, az OEP akkori főigazgató-helyettese - aki ellen az ügyészség vádat emelt a CM-klinika ügyében, és a mintegy 340 millió forintos tartozását Rózsahegyi úr fizette ki - 1994 októberében levélben értesítette Lépes doktort, hogy minden további vizsgálódás és elemzés nélkül dönteni kell többek között abban, hogy a Rolicare céget - mármint Rózsahegyi úr cégét - meg kell bízni a vérellátás közhasznú társaságának megszervezésével.
Két kérdésem lenne miniszter úrhoz:
Az egyik: ezek után szeretném tudni, hogy Rózsahegyi úr cége valóban kapott-e konkrét megbízást a magyar vérellátás közhasznú megszervezésére, vagy a reklámfüzetében leírt, a Népjóléti Minisztérium megbízására való hivatkozás nem igaz. Kérdezem még: mi a miniszter úr véleménye ezek után az ilyenfajta közhasznúságról az egészségügyben?
Várom szíves válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť