ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 1., 5., 6, 7., 8., 10., 11., 12., 23. pontjaiban, a kiegészítő ajánlás 2., 4. és 7. pontjában, valamint a 2. kiegészítő ajánlás 3. pontjában lévő javaslatok elfogadását. Most tehát a támogatott módosító javaslatokról határozunk a külön szavazásra kért 2. kiegészítő ajánlás 1. és 2. pontjai kivételével.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 214 igen szavazattal, 51 nem szavazattal és 3 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyekről a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet.
Az ajánlás 4. pontjában Demeter Ervin és Farkas Gabriella a törvényjavaslat 3. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés meghatározza, hogy mely határozathozatalok esetén szükséges a gazdasági társaságok közgyűlésén a szavazatelsőbbségi részvény tulajdonosának egyetértése. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 2. kiegészítő ajánlás 1. pontjában lévő, a kormány által is támogatott javaslat elfogadását, amelyről az MDF képviselőcsoportja külön szavazást kért. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 218 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.
(19.00)
A második kiegészítő ajánlás 1. pontjában a gazdasági bizottság a törvényjavaslat 3. §-a helyébe új rendelkezés felvételét javasolja, amelyben a privatizációs törvény 7. §-át kívánja kiegészíteni új bekezdésekkel. A kormány és az alkotmányügyi bizottság is támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 252 igen szavazattal, 29 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 9. pontjában Tardos Márton a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 7. § (5) bekezdését új ponttal javasolja kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezi, hogy az alapszabály módosításához is szükséges legyen a szavazatelsőbbségi részvény tulajdonosának egyetértése, ha az az állam tulajdonosi jogainak korlátozására vezethet. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 89 igen szavazattal, 198 nem szavazattal és 12 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 5. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 7. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. Az indítvány szerint a részvényhez kapcsolódó jogot hátrányosan megváltoztató közgyűlési határozat meghozatala az érintett részvényesek háromnegyedes többségi hozzájárulását igényli. A bizottságok támogatják. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 168 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Demeter Ervin a törvényjavaslat 4. §-ának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés szerint az ÁPV Rt. bizonyos célok érdekében gazdasági társaságot létesíthet, abban részesedést szerezhet.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a második kiegészítő ajánlás 2. pontjában lévő, a kormány által támogatott javaslat elfogadását, amelyről az MDF képviselőcsoportja külön szavazást kért. A frakció kérésére szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 222 nem szavazattal és 5 tartózkodással nem fogadta el.
Az alkotmányügyi bizottság a második kiegészítő ajánlás 2. pontjában a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 24. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolja. A javaslat meghatározza azokat a célokat, amelyek érdekében az ÁPV Rt. gazdasági társaságot alapíthat, valamint rendelkezik a kormány beszámolási kötelezettségéről az ÁPV Rt. tevékenységét illetően. A kormány támogatja, az MDF-frakció kérésére külön szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 259 igen szavazattal, 32 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 14. pontjában Nacsa János és képviselőtársai a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 24. § (2) bekezdésének módosításával kezdeményezik, hogy az ÁPV Rt. az agrárintegráció és a szövetkezetfejlesztés intézménye kialakítására gazdasági társaságot hozhat létre.
A gazdasági bizottság kivételével valamennyi bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen szavazattal, 241 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 17. és ezzel összefüggésben a 24. pontjában Göndör István a törvényjavaslat 6. §-ának kiegészítését kezdeményezi. Javaslata szerint meghatározott társaságokban a megjelölt tulajdonarány kivásárlással, illetve tőkeemeléssel érhető el. A mezőgazdasági bizottság nem támogatja, a többi bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 241 nem szavazattal és 9 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 19. pontjában Nacsa János és képviselőtársai a törvényjavaslat 7. §-ának módosítását javasolják. Indítványuk szerint a törvény hatálybalépésével egyidejűleg a privatizációs törvény 5. § (3) bekezdésének c) pontja nem veszti hatályát. A gazdasági bizottság kivételével minden bizottság támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 170 igen szavazattal, 136 nem szavazattal és 4 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 20. pontjában Demeter Ervin és Miklós László a törvényjavaslat 8. §-ának elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés szerint az érintett részvényesek háromnegyedes többségének hozzájárulása szükséges bizonyos esetben a közgyűlési határozat érvényességéhez. Az alkotmányügyi bizottság kivételével egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 253 igen szavazattal, 42 nem szavazattal és 11 tartózkodással elfogadta.
A kiegészítő ajánlás 11. pontjában Demeter Ervin a törvényjavaslat mellékletének módosításával kezdeményezi, hogy a Mol Rt.-ben a tartós állami részesedés 50 százalék plusz egy szavazat legyen. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 217 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 14. pontjában Demeter Ervin a melléklet módosításával azt kezdeményezi, hogy a Kereskedelmi Bank Rt.-ben a tartós állami részesedés 25 százalék plusz egy szavazat legyen. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 60 igen szavazattal, 234 nem szavazattal és 11 tartózkodással nem fogadta el.
(19.10)
A kiegészítő ajánlás 16. pontjában Göndör István és képviselőtársai a melléklet módosításával azt kezdeményezik, hogy a Paksi Atomerőmű Rt. és az Országos Villamos Távvezeték Rt. ne tartozzon a törvény hatálya alá. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 25. és a kiegészítő ajánlás 17. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását, amelyekről a frakció szavazást kért. A költségvetési bizottság támogatja, a mezőgazdasági bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 66 igen szavazattal, 219 nem szavazattal és 24 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 25. pontjában Homoki János a törvényjavaslat mellékletének módosításával kezdeményezi, hogy a Paksi Atomerőmű Rt.-ben és a Magyar Villamos Művek Rt.-ben az állami részesedés 100 százalék legyen. A frakció kérésére szavaz az Országgyűlés.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 220 nem szavazattal és 31 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 17. pontjában Demeter Ervin a törvényjavaslat mellékletének módosításával kezdeményezi, hogy a Paksi Atomerőmű Rt.-ben és az Országos Villamos Távvezeték Rt.-ben az állami részesedés 50 százalék plusz 1 szavazat legyen. A frakció kérésére szavaz az Országgyűlés.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 93 igen szavazattal, 205 nem szavazattal és 15 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 28. pontjában Bauer Tamás a melléklet módosításával kezdeményezi, hogy a Fégarmy Fegyvergyártó Kft. ne tartozzon a törvény hatálya alá. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 256 nem szavazattal és 12 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 29. pontjában Bauer Tamás a melléklet módosításával kezdeményezi, hogy az MFS Magyar Lőszergyártó Kft. ne tartozzon a törvény hatálya alá. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 50 igen szavazattal, 255 nem szavazattal és 7 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 32. és 33. pontjaiban Nacsa János és képviselőtársai a törvényjavaslat mellékletének módosításával a Hortobágyi Halgazdasági Rt. feletti tulajdonosi jogokat a környezetvédelmi minisztertől a földművelésügyi miniszterhez kívánják telepíteni. A költségvetési és a mezőgazdasági bizottság támogatja, a gazdasági bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 132 igen szavazattal, 158 nem szavazattal és 24 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 34. pontjában Bauer Tamás a törvényjavaslat mellékletéből elhagyni javasolja a Városépítési Tudományos és Tervező Intézet Kht.-t. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen szavazattal, 236 nem szavazattal és 13 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 36. pontjában Bauer Tamás a törvényjavaslat mellékletéből elhagyni javasolja a Közlöny- és Lapkiadó Kft.-t. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 51 igen szavazattal, 252 nem szavazattal és 8 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs jelentkező.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť