KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném hangsúlyozni, hogy nem elszámolatlan, hanem gazdálkodási hiányosságról van szó. Miben mutatkozik ez? A tervtől való eltérésben, tehát nem hozta azt a teljesítményt; például körülbelül 4 millió tonnával elmaradt az árufuvarozásban az előző évi bázison képzett tervhez képest, és ebből adódóan jövedelemkiesés keletkezett a MÁV-nál. Annak ellenére, hogy nem hozta a tervezett, a gazdálkodási tervében vállalt paramétereket elsősorban az árufuvarozás területén - szeretném hozzátenni, hogy személyszállításban mintegy 7 százalékkal túlteljesítette, sajnos azonban ez a gazdálkodás szempontjából nem tudta ellensúlyozni az árufuvarozás hiányosságait -, ennek ellenére a bérben meglépte azokat a bérfejlesztéseket, amelyek a nagyobb teljesítményhez lettek volna kötve.
(14.20)
Ily módon keletkezett a MÁV vezetésének - a gazdálkodás kockázatán belül, de - felróható hiányosság, aminek a személyi konzekvenciái megtörténtek, de elszámolatlan... (Az elnök kikapcsolja az államtitkár mikrofonját.) pénze nincs a MÁV-nak. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť