CSÓTI GYÖRGY

Full text search

CSÓTI GYÖRGY
CSÓTI GYÖRGY (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Külügyminiszter úr elfelejtette, hogy ebben a parlamentben hatpárti, és később, kezdetben hétpárti konszenzus volt a külpolitikai célkitűzéseket illetően - sőt hétpárti nem is volt, elnézést, mert már akkor, korábban fölrúgta a kormány ezt a konszenzust, fölrúgta, amikor '94-ben átvette a kormányzást, és egyszerűen a határon túli magyarok ügyét az euro-atlanti integrációnak vetette alá.
Tisztelt Külügyminiszter Úr! Ezt a konszenzust az ellenzék megkísérelte az elmúlt esztendőben többször helyreállítani (Közbeszólások a kormánypártok soraiban.); önök sikerrel ellenálltak ennek a kísérletnek. (Bársony András: Ti álltatok ellen!)
Ön, miniszter úr, nemzeti érdekekről beszélt. Szeretném figyelmeztetni, hogy tavaly nyáron magyar-magyar csúcsot rendeztünk az önök együttműködésével, a mi kezdeményezésünkre határon túli magyarok részvételével. Ön, aki aláírta ezt a megállapodást, az államtitkárával egyetemben, teljesen fölrúgta ezt a megállapodást.
A múlt héten javaslatot tettünk önnek a Magyar Demokrata Fórum részéről, hogy folytassuk ezt az együttműködést; ön ezt visszautasította, érdemben nem is válaszolt rá. Tehát nem tudom, milyen nemzeti érdek képviseletéről beszél, tisztelt miniszter úr. Szeretném figyelmeztetni és emlékeztetni arra, hogy az euro-atlanti integrációs sikereinket nem az önök kormánya, és nem is az önök korábbi, nyolcvanas évekbeli kormánya, hanem az Antall-Boross-kormány alapozta meg, és ennek következtében juthatunk most abba az állapotba... (Zaj.), hogy a NATO meghívjon bennünket.
Tisztelt Miniszter Úr! Ha az önök kormánya nem tudja a magyar nemzeti érdekeket képviselni, akkor a következő választásig önök csak ügyvezető kormánya lehetnek ennek a nemzetnek! (Derültség a kormánypártok soraiban. - Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť