DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kovács László külügyminiszter úr kétségtelenül magasra tette a lécet, nem csoda, ha az eddigi ellenzéki felszólalók mind sorra leverték. (Taps, derültség a kormánypártok soraiban.) Az volt az érzésem, hogy vagy nem értik tisztelt ellenzéki képviselőtársaim, hogy miről beszélt a külügyminiszter, vagy nem tudnak válaszolni arra, amit mondott... (Közbeszólás a kormányzó pártok soraiból: Így van!), és ez elég nagy baj.
Fájdalmas dolog lehet tudomásul venni önöknek, hogy három év kemény propagandája ellenére Magyarország sikeres ország. Az elmúlt héten bejelentették azt, hogy Magyarország az elsők között fog csatlakozni a NATO-hoz, és ebben ennek a kormánynak komoly érdemei voltak, hiszen aki össze tudja hasonlítani a Magyarországról 1994-ben kialakult képet és a jelenleg kialakult képet, az pontosan tudja, hogy miről beszélek. (Közbeszólások a jobb oldalról.) Látható volt, hogy Deutsch Tamás képviselőtársunk nem tudott igazából válaszolni, Orbán Viktor tegnapi, tegnapelőtti vádait ismételte meg.
A kormány nem izgatott, tisztelt képviselőtársaim, inkább szomorú, és inkább a felelősségérzet hatja át, mert úgy érzi, hogy felelősséggel tartozik ennek a Háznak és ennek az országnak a politikai kultúrájáért.
(15.20)
Ami történt az Ellenzéki Nyilatkozat ürügyén - de annak megcsúfolására - múlt csütörtökön a Zeneakadémián, az megérdemli, hogy minden felelősségteljes politikai erő visszautasítsa és elhárítsa azt. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) Erről van szó, kedves barátaim! (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť