DR. BEDŐ TIBOR

Full text search

DR. BEDŐ TIBOR
DR. BEDŐ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Szeretném lezárni a magam részéről a protokollok ügyét, mert sokkal többet nem tudok elmondani róla, mint amit a hozzászólásomban hosszabban elmondtam. Egyet azért vegyünk tekintetbe az eddig elmondottakon kívül: elég nagy biztonságot nyújtana az nekünk a gyógyítás szabadságán belül, kívül, alul, felül az, ha megkapnánk a pénzünket azért, amit csinálunk. Nem a fizetésünkre gondolok, hanem az elvégzett beavatkozásra, tehát legalább a gyógyszer árát. Ha a miniszteri rendeletben... (Dr. Pusztai Erzsébet: Talán a Pénzügyminisztériumnál jelentkezzen!) a tb által finanszírozott protokoll szerint elvégzem a munkámat, és azt a tb elfogadja, akkor kötelessége a felmerült költségeket is megtéríteni, ez így működik. Ebben látom én a finanszírozás biztonságát, és én nagyon ragaszkodnék ahhoz, hogy mindenhol, ahol egyértelműen meg tudunk egyezni, ott csináljuk meg minél előbb ezeket a protokollokat. Akkor nem fordulhat elő az, hogy egy terhességmegszakításra kapott összes pénzem - körülbelül tízezer forint - fele elmegy arra a gyógyszerre, ami nem is a beavatkozáshoz kell, hanem az előkészítéshez, a méhszáj tágításához; tehát a fele, és az összes többi még ezután van, tehát nem jövök ki belőle. Ha ezt egy protokoll tartalmazza, gondolom, ilyen nem fordulhat elő.
A másik a melléklet kérdése. Már a múlt héten észrevettük, a képviselő asszony még akkor nem szólt róla, elkezdtük az egyeztetést, én mondtam, hogy ezt módosítani kell; azonban azt szeretném mondani - nem a minisztérium védelmében -, hogy akkor sem történne nagy baj, ha így maradna, csak ismerni kell hozzá a finanszírozás szabályait, ugyanis jelenleg is van olyan beavatkozás, ami kétféle megítélés alá esik, például a női meddővé tétel, a sterilizálás. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ugyanazon az adatlapon jelöljük, ugyanazzal a kódszámmal, van egy kiegészítő kódja, egyik esetben fizetnek érte, a másik esetben nem. Ezt a módszert itt is lehetett volna alkalmazni, de módosítani akarjuk.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť