DR. HORVÁTH JÓZSEF

Full text search

DR. HORVÁTH JÓZSEF
DR. HORVÁTH JÓZSEF (MDF): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársak! Én Juhászné Lévai Katalin expozéjához szeretnék hozzájárulni néhány gondolattal. Ő is, ahogy az országgyűlési határozati javaslat is, elég sokat foglalkozik az elavult orvosszakmai szabályok, a rehabilitálhatóságot is értékelni képes orvosszakértői szervezet felállításának a kérdésével. Szeretném elmondani, úgy érzem, hogy ez a kérdés egy kicsikét túlhangsúlyozott, túlharsogott. Én úgy ítélem meg, hogy a mai orvosszakértői bizottság hatalmas tapasztalatával, ragyogó szakmai felkészültségével, az orvostudomány eredményeinek a követésével, rendkívül rugalmas, a törvényeket pontosan ismerő felkészültségével ma olyan munkát végez, amelytől a jövőben olyan számottevő változás nem várható, ami ennek a reformnak egy új energiaforrást biztosítana.
A másik dolog, amire nagyon röviden szeretnék még kitérni az, amiről a képviselő asszony beszélt, a beterjesztés 2. pontja. Arról beszélt, hogy oda kell figyelni az illetők végzettségére és így tovább. Nos, én azt hiszem, hogy itt a beterjesztés bizonyos mértékig elbizonytalanodást mutat, ugyanis keveri az általános rehabilitáció kérdését a szakmai rehabilitáció kérdésével. Gondoljuk csak meg, hogy ha a szakmai rehabilitáció kérdésében mondjuk egy operaénekest veszünk figyelembe, aki elvesztette a hangját, nyilvánvalóan százszázalékig munkaképtelen, nyilvánvalóan rehabilitálhatatlan, ugyanakkor hogyha az egész egészségi állapotát figyelembe vesszük, akkor a kérdés olyan problémát vet fel, amelyen jócskán el kell gondolkodnunk.
Köszönöm szépen.
(12.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť