DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselőtársam, úgy érzem, már megint nem figyelt jól, mert én nem azt mondtam, hogy nem lehet egyáltalán bizonyos szempontból meghatározni bizonyos speciális ellátások protokolljait. Csak azt mondtam, hogy egy ilyen törvényben ez nem lehet fő szabály. Ez a kivétel, amikor meg lehet határozni.
Egyébként pedig képviselőtársam tipikusan olyan példát talált mondani, ami abszolút módon cáfolja azt, hogy ez valóban rendeletbe írható. Tudniillik az orvos által felvett kórelőzmény, a részletes fizikális vizsgálat után lehet csak eldönteni, hogy milyen szélességű laborvizsgálatra van szükség.
(11.40)
Ezt pedig miniszteri rendeletbe foglalni borzasztó nehéz lenne, hacsak azt nem, ami egyébként a szakma szabályaiban és az egyetemi tanulmányokban az ábécéből az "a" és a "b", hogy az első az anamnézis, a második a fizikális vizsgálat. De ezt fölösleges miniszteri rendeletbe foglalni, mert ha egy orvos ettől a szakmai szabálytól eltér, akkor a szakmájától tér el, tisztelt képviselőtársaim, és ezzel egy miniszteri rendelet egy szóval sem mond többet annál, mint amit az egyetemen tanítanak.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť