DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár úr, amit idézett - bár nagyon gyorsan elmondta -, éppen engem támasztott alá, hiszen azt mondja a törvény egyik pontja, hogy amit a melléklet nem zár ki, az mind nyújtható, és ez a melléklet sajnos a hernioplasztikát kizárja a finanszírozandó körből.
Nem feltételezem, nem is feltételeztem, nem is nyilatkoztam ilyet, hogy ezt a minisztérium tudatosan csinálta. Annál tragikusabb, hogy egyetlen ember nincs, aki a törvény-előkészítés során elolvasva ezt a latin diagnózist, azonnal azt mondta volna, hogy: kérem, itt valami óriási tévedés történt, gyorsan húzzuk ki! Úgyhogy én nem javasolom, hogy államtitkár úr védje, meg kódszámra hivatkozzon - én tudom, hogy államtitkár úr nem orvos. Aki orvos, annak első pillantásra tökéletesen világos, hogy ez egy szarvashiba, amit sürgősen jóvá kell tenni. Nem érdemes megvédeni, ki kell venni a törvényből!
Nagyon örülök annak, ha államtitkár úr úgy gondolja, hogy a szakmai szempontokat a módosító indítványok során támogatni tudja. Borzasztóan fogok örülni neki, mert ilyen módosítványt természetesen be fogok nyújtani.
Mondhatok mást is, hiszen a felszólalásomban erre nem volt idő. Másik szarvashiba is van itt, kérem szépen: hiszen a nem gyógyító céllal nyújtott ellátások két csoportra oszthatók, az esztétikai célú, a rekreációs és élvezeti célú beavatkozásokra. Hogyhogy nem, a hajátültetés mind az esztétikai célú, mind az élvezeti célú beavatkozások között szerepel. Roppant kíváncsi lennék, hogy mely esetben esztétikai, és mely esetben élvezeti célú ez a beavatkozás... (Elneveti magát. - Derültség a teremben.), tisztelt képviselőtársaim. Lehet, hogy meg kellene kérdezni egy-két embert, aki mostanában ezt tapasztalta magán, hogy számára melyik kategória volt a megfelelő.
Csak ennyit a szakmai előkészítettségről. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť