DR. SCHWARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHWARCZ TIBOR
DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Az MDF-kormányzat alatt bekövetkezett két év növekedés sem tudta megállítani ezt a tendenciát, mivel az 1960-as években napvilágot látott kanadai La Londe-jelentés alapján független a lakosság egészségi állapota az egészségügyi ellátástól, illetve attól csak 25 százalékban függ; tehát ennek összetettebb, többtényezős okai vannak. Tehát magát az egészségügyi ellátás állapotát és az egészségügyi színvonalat, a lakosság egészségügyi színvonalát nem lehet párhuzamba hozni.
A másik: kétségtelenül el kell ismerni, hogy az utóbbi időkben fokozatos forráskivonás volt az egészségügyből, ezt szeretnénk megállítani, és minden erőfeszítésünket latba vetjük, hogy ezt sikerüljön megállítani, nem kívánjuk leírt ágazatként kezelni az egészségügyet.
Elnök úrhoz szeretnék egy ügyrendi kérdést és kérést intézni: az lenne a kérése az MSZP-képviselőknek és az ellenzéki képviselőknek, hogy ehhez a most tárgyalandó törvényjavaslathoz péntek délutánig lehessen még módosító javaslatokat benyújtani; amennyiben erre lehetőséget ad a házelnök, ez lenne a kérésem.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť