KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Talán két percet sem vesz igénybe a hozzászólásom, mindenesetre nem lehet szó nélkül hagyni azt a személyeskedő hozzászólást, amit Leitner képviselő úr megengedett magának, én ezt mindenesetre szeretném a miniszter nevében is visszautasítani.
Azt a tárgyi tévedését is szeretném visszautasítani, hogy az egészségügyi törvény, amely valóban szervesen kapcsolódik a most tárgyalandó törvényjavaslathoz, be van nyújtva a Házhoz, minden képviselőnek módjában van megismernie a törvény teljes szövegét.
Arról is szeretném tájékoztatni képviselőtársamat, hogy rendkívül széles körű egyeztetést folytattunk a törvényjavaslat kidolgozása során mind a szakmai kamarákkal, mind az egyetemekkel, országos intézetekkel, egyéb szakmai testületekkel, megyei, városi kórházakkal, betegek érdekképviseleteivel. Ha már a törvény szövegét nem volt módja kellő mélységben áttanulmányozni... (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban. - Dr. Takács Imre: Nem olvasta el!), nagyon szeretném felhívni a figyelmét legalább az olvasmányos formában megjelenő általános indoklásra, amiből teljesen világosan kiolvashatta volna a törvényjavaslat célját, nevezetesen, hogy a cél az alapvető ellátások minél szélesebb körű biztosíthatósága, a közösségi és egyéni terhek érdemi növelése nélkül, de a szolgáltatások tartalmának, minőségének világos meghatározásával és a hozzáférés ésszerű korlátok közé terelésével a takarékos működés és a folyamatos finanszírozhatóság feltételeinek megteremtése.
Ezzel a céllal kellett volna összevetni a benyújtott törvényjavaslatot, és ha ezt megtette volna, akkor jó lett volna, ha valóban tárgyszerű kritikát mond erről a törvényjavaslatról. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť