BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Folytassuk mi is ezt a latin nyelvtanfolyamot. (Derültség a bal oldalon.) Mert bizony igaza volt Szabó Ivánnak, hogy éppen a Kisgazdapárt összekeverte a Cui prodest? "kinek az érdeke" és a Quo vadis? "hova megy, merre tart" kifejezést.
Én egy más kérdést szeretnék föltenni. Cui prodest, Kisgazdapárt? Milyen érdek fűződik ahhoz, kedves Kisgazdapárt, hogy ha egyszer négy nap alatt egy ilyen pánikot a magyar bankrendszer és a Postabank rendbehozott, a pánik négy nap alatt elült, nem gyűrűzött tovább (Gyimóthy Géza: Ki oka? Ki okozta, és mennyi pénzből oldották meg?), kinek az érdeke fűződik ahhoz, hogy ha egyszer a magyar pénzügyi rendszer stabilabb, mint azt önök hiszik; kinek az érdeke fűződik ahhoz, hogy önök újra meg újra parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményeznek egy olyan ügyben, aminek csak az árt, hogyha önök még nyilvánosan elmondják sokszor és sokszor, hogy itt micsoda baj van, holott nincs micsoda baj? Kinek az érdeke fűződik ahhoz, hogy az önök pártelnöke 1995. augusztus 20-án meghirdesse, hogy a Kisgazdapárt új pénzt fog bevezetni az országban, és ezzel az egész országban bizalmatlanságot keltsen a forint iránt? Ez történt, talán még emlékeznek rá. Kinek az érdeke fűződik ahhoz, hogy a Kisgazdapárt a minél rosszabb, annál jobb elv alapján keltsen bizalmatlanságot a magyar bankok és ezáltal a magyar pénz iránt. Nem tudom, hogy kinek az érdeke fűződik hozzá. S akkor hozzáteszem: Quo vadis, Kisgazdapárt? Mi lesz belőled Kisgazdapárt, ha az a fő tevékenységed, hogy destabilizálod ebben az országban a forintba és a magyar bankrendszerbe vetett bizalmat?
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)
(8.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť