CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy véljük, az ártatlan áldozatok előtt bárhol a Földön, bármilyen nemzetiségűek, fejet kell hajtani. Ez természetes. Ugyanakkor ez a tábla, amely 40 ezer román legyilkolásáról szól, nyilvánvalóan történelemhamisítás. Az ténykérdés, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök ezt megkoszorúzta vagy nem koszorúzta meg.
Azonban itt, a parlamentben, amikor erről szó esett, akkor a kormányzati oldalról, államtitkár úr részéről tulajdonképpen ezt az eseményt megvédték, és a holocausttal hozták párhuzamba. S amennyiben egy történelemhamisítást a holocausttal párhuzamba hozunk, akkor nyilvánvaló az ellenzék felháborodása, és azt semmiképpen nem engedhetjük meg, hogy olyan irányba menjenek el a dolgok, hogy egy történelemhamisítás - a holocausttal párhuzamba hozva - árnyékba vonja az egyéb atrocitásokat.
Véleményem szerint Erdélyben, Romániában valóban voltak áldozatok mindkét oldalon. Mindkét oldal ártatlan áldozatai előtt fejet kell hajtani, és az ebben az irányban történő bármilyen lépést mi üdvözlünk. De az megengedhetetlen, hogy egy olyan helyzet alakuljon ki, mintha ott egy ilyen szintű vérengzés lett volna, amit mint történelmi bűnt a magyarság nyakába varrnak. A történelmet valóban igazságosan meg kell nézni, meg kell vizsgálni, de a végcél csak az lehet, hogy a bármely oldalon levő ártatlan áldozatok emlékei előtt fejet hajtsunk. Köszönöm szépen.
(8.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť