DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! (A képviselők egymás között hangosan konzultálnak.) Bánk Attila nyelvhelyességi problémáival nem szeretnék foglalkozni, hisz a válaszokat megkaptuk... (Dr. Bánk Attila: Nem értetted. Nem baj.), és latin nyelvtudásával sem igazán.
Alapvető gondom a hozzászólásával kapcsolatosan az, ami ebben az Országgyűlésben immár három éve dívik, hogy felröppen egy hír, történik egy esemény, a hivatalos eljárások megindulnak, és e Parlament falai között rárakunk mindig egy lapáttal, és mi magunk gerjesztjük ezeknek a folyamatoknak a negatív hatásait tovább. (Gyimóthy Géza: És ki a felelős?) Olyan ügyeket ismételgetünk sorozatosan, amelyek vagy valamilyen államigazgatási vagy valamilyen büntetőeljárási vagy akár már bírói szakaszban vannak, tehát teljesen kikerülnek a parlament ellenőrzése alól, és az eljáró szervek munkáját nemhogy segítenénk ezzel, hanem többségében akadályozzuk. (Zaj.)
Az, hogy akadályozzuk, még a legkevesebb, hanem azokban az intézményekben keltünk - vagy keltenek egyesek - itt, e Ház falai között bizalmatlanságot, amelyek a magyar jogrendszer, a magyar alkotmányos berendezkedés alapját képezik. Ez történik, mikor esetleg a KBI tevékenységének hatékonyságát kérdőjelezzük meg adott ügy kapcsán. Az ügyészséggel kapcsolatosan folyamatosan olyan interpellációk hangzanak el kisgazda oldalról, amelyekkel kapcsolatban - ha a Magyar Köztársaságnak nem ilyen karakán legfőbb ügyésze lenne - igen nehéz helyzetbe kerülne az igazságszolgáltatás és az ügyészség. (Gyimóthy Géza: Lásd: igazságtételi törvény, öreg!) És nemegyszer még a bírói eljárások ellen is kétkedő és gyanúsítgató megjegyzések hangzanak el.
Arra kérem képviselőtársaimat, főleg az ellenzéki oldalon és különösen a Kisgazdapártot, hogy ezektől, ha lehet, mentsék meg a magyar parlamentet és a magyar demokráciát. Azt hiszem, hogy az alapintézmények folyamatos megkérdőjelezése egyben a demokrácia támadása. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť