LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Fideszes képviselőtársam felvetett problémája igen időszerű, mert amennyire nagy örömöt okoz az iskolás gyermekeknek az iskolai szünet bekövetkezése és a vakáció elkezdése, ugyanolyan nagy gondot okoz a szülőknek, mert gyermekeik nyári elhelyezésének megfelelő felügyelettel való ellátása egyre nagyobb gondot okoz. Elszegényedő társadalmunk nemigen tud pénzt költeni a gyermekek megfelelő elhelyezésére, igen sok az úgynevezett kulcsos gyermek, akik - miután a szülők elmennek - a parkokban és a különböző közterületeken verődnek össze. Ez bizony nagyon nagy táptalajt ad annak, hogy beépített emberek nem megfelelő módon a kábítószer felé tereljék a figyelmüket, és nagy-nagy veszélyt jelent, hiszen a kábítószer fogyasztása - akár a legkeményebb, akár a legenyhébb drogról beszélünk - mindenképpen a jövő nemzedék egészségét ássa alá, és a jövő nemzedék létét határozza meg.
(9.00)
A hátralevő néhány másodpercemben azt mondom, hogy nem szabad hagyni, és az első között kell a törvényt egyértelművé, szigorúvá, következetessé tenni, és semmiféle kiskaput nem lehet engedélyezni ebben az ügyben. Itt nem eltűrhető a liberalizmus! A személyiségi jogokat nem sérti, ha azt mondom, hogy nincsen kevés meg sok kábítószer - semmilyen kábítószer nem lehet. Akit rajtakaptak, azt nagyon szigorúan példamutatóan meg kell büntetni; mert itt nem az a humanizmus, ha engedékenyek vagyunk, hanem ebben a törvényben a legnagyobb szigorúság az igazi humanizmus.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť