DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én is szeretném az Országgyűlés támogatását kérni azokhoz a módosító indítványokhoz, amelyekről Balsai képviselő úr beszélt az előbb. Ugyanakkor ezen módosító indítványok sorsa is mutatja azt, hogy mennyire nem volt sok értelme módosító indítványokat beterjeszteni az igazságügyi törvénycsomaghoz, ezért a Magyar Demokrata Néppárt ezt nem is tette meg.
(10.40)
Igaz ugyan, hogy Csákabonyi képviselő úr elmondta az előbb, hány ellenzéki indítványt támogattak; igen ám, de ha megnézzük, hogy ezek milyen típusú ellenzéki indítványok, akkor egy érdekes következtetésre jutunk: nem támogatták az érdemi ellenzéki indítványokat. Ez egyébként már előre látszott abból az elszánásból, ami látszott a kormánypárti képviselőkön, hogy mindenképpen keresztülviszik a koncepciójukat. Támogatták azonban az olyan ellenzéki indítványokat, mint például a 19. pontban szereplőt, ahol ellenzéki képviselők elvégezték a technikai segédszemélyzet munkáját ennél a törvényjavaslatnál, tehát a technikai hibákat, az egyértelmű technikai hibákat kijavították a törvényjavaslatban.
Ugyanakkor az összes koncepcionális hiba benne maradt, és az egész igazságszolgáltatási reform magában hordozza azokat a veszélyeket, amelyeket az általános vitában elmondtunk.
Miután itt érdemi javulás nem várható, ezért a vita további szakaszában nem fogunk részt venni - de természetesen végig fogom ülni az egész vitát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť