ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 291 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 18 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 1. pontjában Salamon László és képviselőtársai a törvényjavaslat 1. §-ának módosítását kezdeményezik, és ezzel összefüggésben a törvényjavaslat minden olyan hivatkozásában, ahol állami vezető szerepel, helyette kormány tagja, államtitkár, helyettes államtitkár megnevezés alkalmazását javasolják. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés.
Az Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 88 igen szavazattal, 216 ellenszavazattal és 7 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 2. pontjában Salamon László és képviselőtársai a törvényjavaslat 4. §-a (2) bekezdésének elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés az állami vezetőkre vonatkozó összeférhetetlenségi kérdések szabályozását tartalmazza. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja az 5. pontban lévő, kormány által támogatott javaslat elfogadását. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 249 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az alkotmányügyi bizottság javaslatáról határozunk az ajánlás 5. pontja szerint, amely a törvényjavaslat 4. §-a (2) bekezdése c) pontjának módosításával azt kezdeményezi, hogy helyettes államtitkár összeférhetetlenségi kérdésében a miniszter határozzon. A kormány a módosító javaslatot támogatja, a Fidesz-frakció kérésére külön határoz azonban az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 301 igen szavazattal, 9 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett elfogadta.
A kiegészítő ajánlás II. fejezetében szereplő módosító indítványában Sebők János a törvényjavaslat 10. §-ának kiegészítését javasolja. Ebben azt kezdeményezi, hogy a köztársasági elnök a koalíciós pártok frakcióvezetőinek javaslata alapján terjessze elő az új miniszterelnök személyét.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 11 igen szavazattal, 287 ellenszavazat és 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 15. pontjában Salamon László és képviselőtársai a törvényjavaslat 13. §-ának módosítását javasolják. Az alaprendelkezés a miniszter akadályoztatása esetén történő helyettesítésre vonatkozó szabályokat tartalmazza. A rendelkezés e) pontjának módosítására alternatív megoldást kínál az ajánlás 16. pontjában szereplő, kormány által is támogatott módosító indítvány. Frakció kérésére szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 74 igen szavazattal, 237 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Most Hack Péter indítványáról határozunk az ajánlás 16. pontja szerint. Javaslatában a törvényjavaslat 13. §-a e) pontjának módosítását javasolja azzal, hogy jogszabály kiadása esetén tárca nélküli miniszter akadályoztatásakor őt a Miniszterelnöki Hivatal megbízott politikai államtitkára helyettesíti. A javaslatot a kormány és az alkotmányügyi bizottság támogatja, a Fidesz-frakció kérésére külön szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 255 igen szavazattal, 38 ellenszavazat és 22 tartózkodás mellett elfogadta.
(18.20)
Az ajánlás 25., valamint 47. pontjaiban Pallag László nyelvtani szövegmódosításokat terjeszt elő a törvényjavaslat 17. § (1) bekezdés d) és e) pontjaiban, valamint a 43. § szövegében. Frakció kérésére szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 50 igen szavazattal, 244 ellenszavazattal és 19 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 31. pontjában Hack Péter és képviselőtársai a törvényjavaslat 20. § (2) bekezdésének elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés szerint politikai államtitkár meghatározott feladat elvégzésére is kinevezhető. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 32. pontban lévő javaslat elfogadását. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja.
És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 134 igen szavazattal, 170 ellenszavazattal és 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Pallag László indítványáról határozunk az ajánlás 32. pontja alapján, amelyben nyelvtani szövegmódosítást indítványoz a törvényjavaslat 20. § (2) bekezdésében. A frakció kérésére szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 34 igen szavazattal, 262 ellenszavazattal és 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 37. pontjában Dávid Ibolya és képviselőtársai a törvényjavaslat 32. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a közigazgatási államtitkárral szemben kiszabható fegyelmi büntetéseket és az eljárás szabályait tartalmazza. Frakciókérésre szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 58 igen szavazattal, 258 ellenszavazattal és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 44. pontjában Hack Péter a törvényjavaslat 41. § (1) bekezdésének és ezzel összefüggésben a 45. pontban a (2) bekezdés módosítását kezdeményezik. Javaslata szerint a Miniszterelnöki Hivatal élén közigazgatási államtitkár áll, mellette politikai és helyettes államtitkárok működhetnek. A javaslatokat az alkotmányügyi bizottság támogatja.
És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 184 ellenszavazattal és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 46. pontjában Salamon László és képviselőtársai a 42. § (1) bekezdésének módosítását és ezzel összefüggésben minden olyan hivatkozásban, ahol "politikai tisztséget betöltő vezető" szerepel, helyette "kormány tagja és a politikai államtitkár" megnevezés alkalmazását javasolják. Az alkotmányügyi bizottság támogatja.
És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 140 igen szavazattal, 168 ellenszavazattal és 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 61. pontjában Salamon László és képviselőtárai a törvényjavaslatot új paragrafussal javasolják kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezik, hogy akit megbízásából törvény megsértése miatt mentenek fel, nem tarthat igényt az őt megillető juttatásokra. Frakciókérésre szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés támogatja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 90 igen szavazattal, 206 ellenszavazattal és 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 64. pontjában Pancza István a törvényjavaslat 55. § (1) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a törvény a kihirdetést követő 30. napon lépjen hatályba. Frakció kérésére szavazunk.
A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 242 ellenszavazattal és 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről nem szavaztunk, de kellett volna. (Nincs jelentkező.) Ilyen nincs.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor. (Folyamatos zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť