DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. A Fidesz-Magyar Polgári Párt tartózkodott a törvényjavaslat megszavazásánál. Ezzel a tartózkodással azt kívánta kifejezésre juttatni, hogy szükség van valamilyen törvénymódosító jellegű beavatkozásra, amely végre a kényszerbérlők elhelyezésének kérdését és természetesen a másik oldalon érintett, sérelmet szenvedett és szenvedő tulajdonosok problémáját megoldja.
Tehát szükség van egy törvényi megoldásra, azonban az előttünk fekvő törvényjavaslat az előterjesztők minden jó szándéka ellenére nem volt arra alkalmas, hogy ezt a problémát igazán megoldja. Annak ellenére nem volt alkalmas, hogy talán az érintettekben kialakult egy olyan érzés a törvényjavaslat vitája folytán, hogy ez egy jó megoldás lehet.
A Fidesz-Magyar Polgári Pártnak az volt az álláspontja, hogy itt viszonylag kis számú lakásról lévén szó, egész egyszerűen az elhelyezések teljes finanszírozását a kormány magára vállalhatná; mint ismeretes, ezt a kormány 50 százalékban tette magáévá, azaz úgy segített, hogy mégse segített. Mert ha valaki nem tud úszni, akkor teljesen mindegy, hogy három méter mély vízben van, vagy leveszünk a feje fölül még egy méter vizet és kétméteres vízben fullad meg.
Azt kell látnunk sajnos, hogy ezzel a megoldással - még hogyha ki lehet tapintani benne a jó szándékú törekvést is, és még ha ez reményt is kelt az érdekeltekben - csak a problémát görgetjük tovább. Szembe kell néznünk azzal, és erről a helyről kell szomorúan vagy sajnálkozva megjósolnom - hozzáteszem: bár ne legyen igazunk -, hogy majd 1998. december 31-éig, vagy e körül, ismét szembe kell néznünk ezzel a kérdéssel; ismét szembe kell találkoznunk azzal a problémával, hogy az a megoldás, amelyet a tisztelt Ház kis többséggel most elfogadott, sajnos nem fogja a problémát - legalábbis nem minden helyen - megoldani.
Ezért nem tudta a Fidesz igenlő szavazattal ezt a problémát továbbgörgető és félmegoldást, de valójában megoldást teljességében nem hozó törvényjavaslatot támogatni. Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť