DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): El lehetne fogadni miniszter úr válaszát, ha egészen pontosan a helyzettel adekvát lenne, de sajnos a helyzet nem teljesen ez. Mint említettem, ebben az intézményben még másik két gondozóintézet sorsa bizonytalan: a tüdőgondozón kívül a bőr- és nemibeteg-gondozó sorsa bizonytalan, és természetesen ugyanilyen bizonytalan az ideggondozó sorsa. Mind a három a Szent János Kórház intézményeként működik, és mind a háromnak a sorsát illetően kezemben tartok és felmutatok egy olyan előterjesztést, amelyet a Budapest II. kerületi önkormányzat képviselőtestülete akként szeretne megoldani, hogy átveszi a Szent János Kórháztól a funkciót, és természetesen ezeknek az üzemeltetésével járó terheket és esetleges előnyöket.
Tehát a miniszter urat, azt hiszem, rosszul tájékoztatták, ami a kérdés napirenden nem létét illeti, hiszen a holnapi vagy holnaputáni II. kerületi önkormányzati ülésen ezt a kérdést vizsgálni fogják, és esetleg döntenek. Azt hiszem, miniszter úr munkatársai nem minden szempontból derítették föl, és az ön válaszát előkészítők nem pontosan ismerik a helyzetet.
Úgyhogy azt tanácsolnám tisztelt képviselőtársaimnak, hogy bármilyen tetszetős is volt az az érvelése miniszter úrnak, hogy elhárult a veszély, amiatt, hogy ez nem így van, ne fogadják el, ne teremtsenek olyan helyzetet, hogy a miniszteri ígéret ellenére maholnap - még egyszer mondom - három egészségügyi intézmény, százezer ellátásra szoruló sorsa - és ilyen értelemben állami kötelezettségként jelentkező gondozói hálózat csökkentése, és valamilyen, nagyon rossz értelemben vett összevonásra kerülése - folytán ez a válasz súlytalanná váljon. Én nemmel szavazok. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť