DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársam! Az 1997. évre, tehát erre az évre a költségvetésben mintegy 340 millió forint áll rendelkezésre az önkormányzatok részére partfalveszély elhárítására. Ilyen célra - megjegyzem - ez az első alkalom, hogy elkülönített pénzösszeg áll rendelkezésre, hisz a korábbi években mindig csak a bekövetkezett kár enyhítésére volt megfelelő összeg a vis maior keretében. Ebben az évben pedig már tehát nemcsak a bekövetkezett kár elhárítására, hanem a kárveszély megelőzésére is szolgálhat ez az összeg.
(14.10)
Ugyanakkor a 340 millió forint felosztása úgy történik, hogy az első fél évre is 150 millió, a másodikra is 150 millió, 40 millió pedig tartalékot jelent, és ez a 40 millió kifejezetten csak a bekövetkezett károk enyhítésére szolgálhat. Nos, ebből már, azt hiszem, látható, hogy az egész országban mintegy 150 millió forint áll rendelkezésre, és ebből Fonyód városa mintegy 80 millió forintot igényelt. Erre a 150 millió forintra egyébként az első fél évben közel 1,2 milliárd forint értékű igény jelentkezett.
Egy tárcaközi bizottság hivatott javaslatot tenni ennek a pénzösszegnek az elosztására, és amikor Fonyód pályázatára került sor, megállapítást nyert, hogy bizony, az hiányos, így több feltételnek nem tesz eleget. Többek között például nem csatolta az építési engedélyt, és egyáltalán nem vállalt önrészt. Tehát nem arról van szó, hogy nincs 80 millió forintjuk, hanem a benyújtott pályázat szerint egymillió forintjuk sincs erre, hiszen egyáltalán nem vállaltak önrészt. Az tény, hogy pontosan az ön által is említett tulajdonviszonyok miatt van lehetőség az önrész korlátozására, csökkentésére, de ez nem értelmezhető úgy, hogy egyáltalán nem kell, hogy ők önrészt vállaljanak. - A többit majd az egy percben.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť