DR. TOKAJI FERENC

Full text search

DR. TOKAJI FERENC
DR. TOKAJI FERENC (MSZP): Alelnök Asszony! Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt hét híradásai, e nagy visszhangot kiváltó ügyek, azok számát és súlyát tekintve is jogosan borzolják a közvéleményt, ez szükségessé tette ezen kérdés feltételét.
A jelenlegi állapotokat ismerők tudják, hogy az APEH és a VPOP információs rendszere több helyen sajnos nem kapcsolódik össze. Ennek köszönhetően azonos feladatok találhatók mind a két szervezetnél. E feladatok együttes elvégzése véleményem szerint még nem jelenti a szervezetek összevonását, de az összetartozó ügyek ellenőrzésének koncentrálását viszont igen.
A mai állapot kifejezetten kedvez a feketegazdaság szereplőinek, akik közül egyesek a törvény kijátszását már profi szinten művelik, mások úgymond kockáztatnak, hátha nem jönnek rá ügyeskedéseikre. Csak találgatni lehet a milliók és a milliárdok nagyságrendjét, amely a feketegazdaságot gyarapítja. A közvélemény gyakran úgy véli, hogy a hatóságok egymás között tehetetlenkednek. Ezen érzésüket a mindennapi gyakorlatokból, híradásokból, botrányokból folyamatosan és folytonosan igazolni látják, teszem hozzá: sajnos.
Az ügyek közül elég gyakran lehet nevesíteni jó néhányat, de nevesítsünk egyet, amely ugyancsak nagy publicitást kapott a közvélemény előtt, ez az úgynevezett Rasputin-vodka ügy, amely azt jelenti, hogy 1993 és '96 között 6 millió liter hamisított vodkát gyártottak Magyarországon, majd exportáltak a volt tagállamokba. Az ügyet mégsem a hatóságok leplezték le és vált ismertté, hanem az érintett cég külföldi panaszai alapján jutott tudomásunkra. Ez aggasztó. Nem véletlen, hogy a közelmúltban a hatóságok ezen ügyet állatorvosi lóként kezdték emlegetni. De természetesen egy sor más ügyet is lehetne nevesíteni, de ezen kérdésnek nem ez a célja, hanem az információs rendszer teljes összehangolását szorgalmazná a feketegazdaság visszaszorítása érdekében.
Kérdésem: mikorra tervezi a Pénzügyminisztérium (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) az APEH és a VPOP információs rendszerének teljes összehangolását?
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť