DR. JÁNOSI GYÖRGY

Full text search

DR. JÁNOSI GYÖRGY
DR. JÁNOSI GYÖRGY (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem bizottsági elnökként kértem szót, inkább személyes érintettség okán, hiszen Dávid Ibolya képviselő asszony (Dr. Pusztai Erzsébet: Ilyen nincs!) megszólított a napirend előttijében. Rögtön azonban szeretném hozzátenni, inkább felhasználni szeretném ezt arra, hogy elmondjam, a képviselő asszonynak szinte minden lényeges megállapításával egyetértek. (Szórványos taps a jobb oldalon.)
Egy dolgot szeretnék az ÁPV Rt. védelmében elmondani. 1990-ben összeomlottak a Szekszárdi Húsipari Vállalat piacai, és a Kaposvár-Baja-Szeged háromszögben a piaci versenyben bizony fokozatosan alulmaradt ez a cég. Így az ÁPV Rt.-t a szerződéskötéskor az a cél vezette, hogy megpróbálja megmenteni, megtartani a munkahelyeket, és vállalta azt a kockázatot, vállalta azokat a feltételeket, amelyek a szerződésben aztán megjelentek.
Időközben világossá vált, hogy nem volt sikeres ez a privatizáció. Időközben világossá vált, hogy a tulajdonos visszaél a szerződés adta lehetőségekkel. A munkaügyi tárca folyamatos bejelentések alapján bírsággal sújtotta a céget. Államtitkár úr elmondta, hogy most a munkavállalók jogtalan átáramoltatása nyomán újabb százmilliós büntetést rótt ki.
Én azonban úgy látom, lassan megérett a helyzet, hogy magát a szerződést vizsgálja felül az ÁPV Rt., és megérett a helyzet arra, hogy a felszámolás során megpróbáljunk közös erőfeszítéssel olyan új tulajdonost találni, aki tisztességesen próbálja végezni a feladatát.
Én örülök ennek a napirend előtti felszólalásnak, örülök a reagálásoknak, mert ez azt jelzi, hogy közös összefogással, a kormányzat oldaláról egy kicsit erőteljesebb aktivitással megoldhatóak azok a problémák, amelyek ott Szekszárdon ma nagyon súlyos konfliktusokat jelentenek.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť