DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN

Full text search

DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN
DR. SZENT-IVÁNYI ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A múlt alkalommal valóban arról beszéltem, hogy Torgyán József a goebbelsi propaganda fogásait alkalmazza. De azt nem gondoltam, hogy ezt ez alkalommal ismételten meg fogja erősíteni, példát adva arról, hogy újból és újból elismétel olyan állításokat, amelyeket egyértelműen megcáfolt a Ház előtt Szabó Zoltán államtitkár úr és jómagam is.
Tehát még egyszer szögezzük le a tényeket! Ezen a pályázaton magánszemélyek nem indulhattak - sem Kis János, sem más -, senki magánszemélyként nem indult, következésképpen ebből a pénzből egyetlenegy fillért magánszemélyek föl nem vehetnek. Ez a pályázat a kiadók számára volt kiírva. Ennek a pályázatnak a feltételei ismertek - Szabó Zoltán államtitkár úr ezt már részletesen elmondta -, neves, jelentős magyar társadalomkutatók alkották azt a kuratóriumot, azt a bírálóbizottságot, amelyik... (Derültség az ellenzék padsoraiban.) a támogatásra érdemesnek talált műveket elfogadta.
Közismert, hogy olyan embereket hozott ön szóba, akiknek nagy és jelentős nemzetközi hírnevük van, nemzetközi hírű társadalomtudósok, számtalan nyelven jelentek meg munkáik... (Czoma Kálmán: Nem jelent semmit!), Kis Jánosnak, Tamás Gáspár Miklósnak vagy Wessely Annának, máshol is kiadták őket, ellentétben Torgyán Józseffel vagy frakciójának jó néhány tagjával. (Zaj.)
És itt akkor engedjék meg, hogy még egyszer szóba hozzam azt, amit kénytelen voltam a múlt alkalommal már elmondani. Egészen bizonyos, hogy ezek az emberek, de ezek a kiadók is munka nélkül egyetlenegy fillérhez nem jutnak, nagyon is keményen megdolgoznak azért, amit kapnak. Nem úgy, mint az alkotmány-előkészítő bizottságnak az a tagja, nevezetesen Torgyán József, aki több százezer forintot vett föl azért, hogy el se járjon egy bizottságra; 42 alkalommal ülésezett a bizottság, ebből összesen két alkalommal vett részt Torgyán József. Először vizsgálja meg önmagát és utána vádaskodjon másokkal szemben!
Köszönöm szépen. (Taps és derültség a kormánypártok soraiban. - Dr. Torgyán József: Ez hozzászólás? Majd kapsz!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť