LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Az előző felszólalás arról szólt, hogy az energiaipar külföldi kézbe juttatása és annak elfecsérlése milyen eredményekkel jár és mit jelent az ország számára, ezt az előbb képviselőtársam bőven kifejtette.
A miniszter úr felolvasott itt gyönyörű szép szlogeneket, amelyek igazán jók. Az első úgy szól, hogy minél gazdaságosabb és minél olcsóbb termelést kell megvalósítani. Én meg nézem a tévét és hallgatom a rádiót, és mit hallok, hogy most hirtelenjében megint 10 százalék körüli összeggel emelik az egyszerű fogyasztó áramköltségét, a gáz árát pedig 20 százaléknál többel. (Mozgás és zaj a kormánypárti oldalon.) Olvastam a tévében! (Élénk derültség és zaj a kormánypárti oldalon.) Egy pillanat, hadd folytassam, ha az elnök asszony az uraknak méltóztatna szólni, hogy hadd beszéljem már ki magam. (Derültség.)
A következőről van szó... Önök nagyon jól mulatnak a stilisztikai hibákon, nagyon jól mulatnak azon, ha egy képviselő egy mondatban esetleg valami bakit követ el. De azon nem mulatnak olyan jól, hogy tönkretéve az országot, az önök sikerpropagandája csütörtökönként szokott a miniszterelnök úrtól show-műsor keretében elhangzani, ezzel szemben két nap múlva már emelik az árakat, már problémák vannak, a lakosság már meg van nyomorítva, újabban ezzel az energiaár-emeléssel. (Derültség a kormánypárti oldalon.) Államtitkár úr hiába mulat olyan jól, a 10 százalék egy kisnyugdíjasnak sokat számít ám! Nem mindenki ilyen vidám, hanem sajnos vannak szomorú emberek is ebben az országban, és talán több szomorú ember van, mint vidám! És mi arra törekszünk, hogy ha majd önöket leváltjuk, akkor a vidámság ne csak önöknél, hanem az egész társadalomban jelentkezzen Magyarországon.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť