DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Magam is elég sokat gondolkodtam Szabó Tamás indítványán, amely igazán mérlegelendő, hogy miként is döntünk, miként is szavazunk róla. Valóban igaza van, bár a rendszer a nem pályakezdők tekintetében választásra épül. Ezért tehát mindenki mérlegeli, hogy az adott feltételrendszer mellett megéri-e neki átlépni a másik rendszerbe vagy sem. Kétségtelen - igaza van Szabó Tamásnak -: ha kedvezőtlen a hosszabb szolgálati idejűeknek a szolgálati idő elismerése a vegyes rendszerben, akkor kevesebben fognak átlépni a vegyes rendszerbe, pontosabban a magánnyugdíjpénztárba.
Ebben a pillanatban itt és most, Magyarországon a felosztó-kirovó rendszer szempontjából nagyobb gondnak látom azt, hogy ha túl sokan lépnek át nagyon kedvező vagy akár csak igazságosnak tűnő feltételrendszer alapján a tőkefedezeti rendszerbe, ha egyébként is szervezni fogják ezt a pénztárak. Egyébként is esetleg túl sok ember hiszi el - még akinek nem kedvező, az is -, hogy érdemes átlépnie. Megfelelő propagandával és tájékoztatással persze törekednünk kell, hogy ez ne jöjjön létre. Én magam azért szavaztam Szabó Tamás - mondom, mérlegelendő és ésszerű - indítványa ellen, mert úgy gondolom, hogy a felosztó-kirovó rendszer gazdálkodási feltételrendszerének megtartása és az angliaihoz hasonló helyzet, a túlzott átlépők számából adódó következmények elhárítása ma, azt gondolom, talán egy fontosabb feladatunk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť