DR. KIS GYULA JÓZSEF

Full text search

DR. KIS GYULA JÓZSEF
DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen. Hegyi Gyulának nem kívánok válaszolni. Hitelméleti és teológiai kérdéseket talán ne itt beszéljünk meg, különösen ne egymással!
A második viszont az, hogy mi a különbség a szociális bizottságban született javaslat és az eredeti szöveg között. Véleményem szerint nem szűkítésről van szó, hanem bővítésről, amennyiben szerepel benne, hogy "az átmenet teljes időszakában biztosítja". Ez az eredeti szövegben nem szerepel. Ha nem az átmenet teljes időszakáról rendelkezik a törvény, akkor a hiány pótlása mindenképpen csak az éves költségvetési viták során lehetséges; és Ungár Klárával mind a ketten tudjuk, hogy ezen viták során igen rugalmasan értelmeztetik a hiány és ezek pótlásának technikája. Tehát az, hogy "az átmenet teljes időszakában" nem egy költségvetési időszakra szól, ezért mondom, hogy ez az indítvány, amely nem véletlenül kapta meg a szociális bizottság támogatását, kiterjesztő értelmű. Éppen ezért kérem, hogy ezt még egyszer gondolják végig.
Ami pedig az első kérdésben a támogatottságot illeti: valóban a második kérdésben van egyhangú elutasítás, tehát igyekeztem erre - mint fontosabb kérdésre - kihegyezni a mondanivalómat, mint ahogy ezt el is mondottam. Tehát még egyszer: én kiterjesztőnek érzem. Talán a jogászok elvitatkozhatnak, hogy az egyszeri költségvetési kiegészítés vagy a negyven évre szóló pótlás közül melyik az erősebb.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť