DR. KIS GYULA JÓZSEF

Full text search

DR. KIS GYULA JÓZSEF
DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Rendkívül röviden szólok, mert három képviselőnek is válaszolnék. Götzinger barátomnak: az, hogy rákényszerítem a szabad választásra, ez egyrészt nem igaz, mert egy részük nem szabadon választhat. Másrészt, ha rákényszerítem, hogy éljen a szabadsággal, engem kísértetiesen emlékeztet arra a marxista tételre, hogy: a szabadság a felismert szükségszerűség. Talán nem biztos, hogy így van, hogy kényszeríteni kell a szabadságot. Rájuk kell bízni, hogy válasszák! (Zaj az MSZP padsoraiban.)
A másik: sokkal kellemesebbnek tartom, hogy Götzinger úr helyett inkább Csehák Judittal beszélgessek, nehogy még túl bizalmasnak tűnjek Götzinger képviselő úr irányában.
Szóval, kedves Judit! Az, hogy uniszex, tehát hogy a férfi-nő között ne legyen különbség, ezt nem kell kitalálni és kiharcolni. Ez jelenleg is így van. Ez nem vívmány! Ha tetszik, vívmány, de nem mostani, hanem még az ön minisztersége idejéből való vívmány. Tehát ezt nem kell újra meg újra megharcolni - az a harc volt a végső.
Az pedig, hogy kompromisszum ez a mostani előterjesztés, mert csak egynegyed és nem teljes, ez engem arra emlékeztet, amikor valaki azt mondja: édes fiam, kapsz két marha nagy pofont - de köszönd meg, ha csak egyet adok! Hát ez is kompromisszum! Csak én nem vagyok képes, hogy meg is köszönjem. (Zaj az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť