DR. SZABÓ TAMÁS

Full text search

DR. SZABÓ TAMÁS
DR. SZABÓ TAMÁS (MDNP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársam! Teljesen világos előttem, hogy azért nem kívánja elismerni a kormány a benyújtott törvényjavaslatban az emberek társadalombiztosítási rendszerben betöltött szolgálati idejét, merthogy sokan lépnének át. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból.) Értem, de akkor ne mondjuk azt a magánnyugdíj törvénye, lehetősége kapcsán, hogy egy óriási lehetőséget kapnak az emberek, hogy szabadon eldönthetik, mit csinálnak. Nem kapnak egy óriási lehetőséget, mert hiszen visszavesszük tőlük azokat a megszerzett jogokat, amelyeket évek vagy évtizedek alatt megszereztek.
Akkor mondjuk nagyon nyíltan és őszintén azt: emberek, tudjátok, ez igazán a pályakezdőknek jó rendszer, vagy: emberek, ki tudjuk számítani, hogy hol van az a fordulópont, ahol még megéri. Mondjuk ki: emberek, úgy maximum 30-35 éves korig jó, utána nem kell vele foglalkozni, ne is gondolkozzatok rajta; minél inkább közeledtek a 35 éves korig, annál inkább ne töprengjetek azon, hogy beléptek-e vagy sem a magánnyugdíjrendszerbe. Csak a precizitás miatt szeretném mondani: ha azt mondjuk, hogy emberek, menjetek, szabadon dönthettek, hogy hogyan teremtitek meg a nyugdíjatokat, akkor ennek teremtsük meg a törvényi feltételeit. Ha pedig nem teremtjük meg a törvényi feltételeket, akkor mondjuk azt, hogy nem nektek szól ez a történet.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť