DR. SZABÓ TAMÁS

Full text search

DR. SZABÓ TAMÁS
DR. SZABÓ TAMÁS (MDNP): Köszönöm szépen. Elnézést kérek, hogy újra szót kérek, de csak azért, hogy pontosítsam, miről van szó, mert valószínűleg az emberek nem értik; és annak kapcsán, amit Ungár Klára képviselő asszony elmondott, pláne nem értik, mit is kell nekik tenniük, és mi mit ér nekik.
Azt kell tudni, hogy aki pályakezdőként belép a magánnyugdíjrendszerbe, annak minden évét 1,22 százalékkal ismeri el a későbbi társadalombiztosítás. Másodszor: aki végig a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben volt, annak minden évét 1,65 százalékkal ismerik el. Tehát a pályakezdő, aki egy napot nem töltött el a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben, annak megállapított a törvényjavaslat egy alapot, 1,22 százalékot. Minden ettől való évbeli eltérés bizony visszavétel, méghozzá olyan mértékben, amennyi az 1,65 és az 1,22 között van. Egyébként minden évben mintegy 0,15 százalékkal károsul az, aki átlép. Persze mondhatjuk, hogy a tőkefedezeti majd hoz neki hozamot és így tovább, de a társadalombiztosítási rendszerbe a befizetéseit nem honorálja semmi, átlép - 47 éves koráig -, ha egyáltalán így marad meg a benyújtott törvényjavaslat.
Még egyszer mondom: el lehet fogadni ezt is, csak a kettőt együtt ne mondjuk! Ne mondjunk tüzet és vizet; ne mondjuk azt, hogy szabad mindenkinek dönteni, számoljon, és nem veszt semmit! Nem így van! Ez igazán azoknak kedvez, akiknek nagyon hosszú idejük lehet, módjuk lesz időben befizetni a saját számlájukra.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť