DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Én úgy gondolom, hogy ennek a vitának igazán nincs sok értelme, hiszen... (Moraj a bal oldalon.) önmagában az a tény, hogy hány módosító indítványt nyújtanak be egy törvényjavaslathoz, nem feltétlenül jelzi a törvényjavaslat egészével kapcsolatos észrevételeknek a súlyát. Az a tény, hogy ha egyszer a nyugdíjreform elméleti alapjait nem látjuk olyan megalapozottnak, mint ami szükséges egy új nyugdíjtörvény elfogadásához, ez önmagában olyan súlyú, hogy ezt tovább módosító indítványokkal bombázni nem lehet, mert a mi álláspontunk szerint ahhoz, hogy egyáltalán nyugdíjreformról beszélhessünk, mindenekelőtt a tb-t kellene átvilágítani, kellene az inflációt leszorítani, egy gazdasági növekedést elindítani - akkor lehetne komolyan beszélni nyugdíjreformról.
Amíg például nincs a társadalombiztosítás pénzelköltő mechanizmusa átvilágítva... (Moraj, derültség a bal oldalon. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Miről beszélsz?), addig teljesen értelmetlen az egészről beszélni, mert egyértelmű, hogy ez nem vezethet reformhoz, hanem ez egy olyan csődhelyzethez vezethet, ami az eddigi nyugdíjrendszer összeomlását vonhatja maga után. Nagy kár, hogy ezt Csehák Judit nem érti. Köszönöm a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť