DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Nem szívesen teszem, de kénytelen vagyok tényszerűen hivatkozni arra, hogy Pusztai Erzsébet képviselő asszonyon kívül többek között dr. Szabó Tamás képviselő úr is előterjesztett módosító indítványt a preambulumot illetően. Márpedig kellett hogy vita legyen, mert az emberi jogi bizottság azt nem támogatta, a költségvetési bizottság egyharmada sem támogatta, a szociális bizottság egyharmada sem támogatta ezt a módosító indítványt.
Úgy gondolom, az, hogy egy preambulum, tehát a törvény céljának meghatározását illetően egyes pártokban felmerül a gondolat, hogy vajon a törvény célja megvalósulhat-e olyan körülmények között, amikor is - ismétlem - a társadalombiztosítást külső szakértőkkel nem világítják át; igenis, kedves Lamperth Mónika, ezt át kell világítani külső szakértőkkel, mert e nélkül elfolyik a társadalombiztosítás óriási pénzösszege, ami 1200 milliárd... (Zaj.) 1 milliárd 200 ezer forintot tesz ki. (Zaj.) Tehát úgy gondolom, hogy a költségvetés kiadási oldalának közel felét kitevő társadalombiztosítás átvilágítása rendkívül fontos, anélkül reformról nem is beszélhetünk, mert hiszen a reformhoz először tudni kell, hogy milyen tények alapján kívánunk a reformnál eljárni, milyen alapokból kívánunk kiindulni. Ezért tartottam szükségesnek a kifogásaimat megemlíteni.
Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť