DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Úgy gondolom, igen tisztelt képviselőtársaim, hogy Ungár Klára képviselő asszony egy kicsit elmerenghetett, és egy más felszólalásra reagálhatott, nem az enyémre. Én ugyanis azzal kezdtem a felszólalásomat, hogy kifejezetten rámutattam arra: 2. § (2) bekezdésének a rendelkezését, miszerint az állam a társadalombiztosítási nyugellátások kifizetését akkor is biztosítja, ha a Nyugdíjbiztosítási Alap kiadásai meghaladják a bevételeket, helyesnek tartom, és mindenképpen szükség van erre a védtelen biztosítottak érdekében; ugyanakkor rámutattam arra, hogy a tőkefedezeti rendszer bevezetése óriási gondokat okoz majd a költségvetésben. Konkrét számokat is mondtam - a mi szakértőink számításai szerint évente több mint 100 milliárd forint hiányt fog előidézni a költségvetésben -, és arra kértem a Házat, hogy ezt a problémát ne söpörjék a szőnyeg alá, hanem ezzel a problémával igenis szembe kell nézni.
Természetesen nem úgy kell szembenézni, ahogy azt Ungár Klára még fideszes korában javasolta, amikor a nyugdíjkorhatár felemelését tartotta indokoltnak, nem is úgy, mint ahogy most, SZDSZ-es korában kívánja ezt korrigálni. A Kisgazdapárt a problémára fölhívta a figyelmet, de úgy gondolom, ezzel szembe kell nézni fideszesként is, nem fideszesként is, kedves Ungár Klára.
Köszönöm a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť